WEBPRODUKTION |
2 min. læsetid
af Kennett Wong
Full-stack udvikler

Derfor bør du bruge Headless CMS

nov 11, 2019 | CMS, Headless CMS

af Kennett Wong
Full-stack udvikler

Headless CMS er den nye dreng i klassen inden for webproduktion. Vi har spurgt vores webudvikler, Kennett Wong, hvorfor man bør overveje at bruge headless CMS til sin webside.  

 

Headless CMS på iMotions.com

En af vores seneste løsninger var for iMotions.com, der havde følgende 3 minimumskrav til deres website.

  • Website der loader lige hurtigt i Europa, USA og Asien.
  • Website der er nemt at skalere til mere trafik.
  • Website der er billigt i drift

Frontend på iMotions headless CMS består af præ-renderet statisk indhold, som derfor er nemmere og billigere at hoste frem for et almindeligt CMS, der typisk er afhængig af en database.
Databaser er sværere og dyrere at skalere, når man har meget trafik.

Bedre performance

Ved lancering af det nye website, var der en klar tendens i afvisningsprocent, som havde et fald på over 20%. Dette kan være en effekt af at websitet loader hurtigere, og brugerne derfor klikker videre til andre sider. Der var også en stigning i sessions varighed på over 50%. Igen kan dette også være en effekt af websites loadhastighed. Ud over den forbedrede loadhastighed, har nyt design af siden sikkert også haft en effekt af bedre afvisningsprocent og sessions varighed. Vi har dog ikke kunnet måle, hvad der har betydet mest.

Sessionsvarighed

Afvisningsprocent

Hvorfor vælge headless CMS?

Hvis man ønsker et website, der skal performe – altså loade hurtigere end hvad et normalt CMS vil være i stand til og samtidig have den samme back-end funktionalitet, så er et Headless CMS den hurtigste løsning. Samtidig er det også en billig løsning, når man kigger på hosting.

Læs mere om hvad vi tilbyder af Web- og softwareudvikling her.

LAD OS KOMME IGANG

Er du klar til at gøre en forskel?