VIDEOPRODUKTION |
3 min. læsetid
af Lasse Holmlund
Videograf og grafisk designer

Optimér dine videoer til online brug

maj 1, 2020 | Video

af Lasse Holmlund
Videograf og grafisk designer

Hubspot spår, at 80 % af al trafik på nettet i 2020 vil være video. Det er en stor mængde indhold for brands at konkurrere med! Din opgave er derfor at hjælpe brugeren med hurtigt at validere, at din video er relevant for netop dem. Her er 5 ting, du kan gøre for at få dine videoer til at skille sig ud i mængden.

1. Fang modtagerens interesse inden for de første 3 sekunder

 

Når du arbejder med online video, er 3-10-30 modellen din bedste ven. Den går i al sin enkelthed ud på at fange og fastholde modtagerens interesse. Du har 3 sekunder til at fange modtagerens interesse, 10 sekunder til at sætte scenen og 30 sekunder til at levere hovedbudskabet. Din video er i konstant konkurrence med et ocean af online videoer med samme formål som din: at underholde, uddanne eller sælge. For ikke at miste modtagerne fra start, er det derfor vigtigt, at du fanger deres opmærksomhed og fastholder deres interesse, indtil du har leveret dit budskab. De første 3 sekunder skal være attention grabbing! Du må vise noget uforudset. Derefter kan du sætte scenen ved at introducere emnet og lade modtageren vide, hvad de er i gang med at se. Når du har fastholdt modtagerens interesse, kan du levere dit hovedbudskab. Hvis ikke du leverer dit hovedbudskab inden de første 30 sekunder er gået, vil modtageren få følelsen af, at de er blevet click-baitet og de vil forlade videoen. 

2. Tilpas formatet til mediet

 

Videooptagelser har typisk en aspekt-ratio på 16:9, som er et liggende/horizontalt format. Til mobile enheder, egner dette format sig ikke, da indhold på mobilen overvejende ses, når mobilen er vendt på den vertikale led. Laver du video til sociale medier som Facebook og Instagram, bør du derfor sørge for at videoen er enten kvadratisk eller vertikal, så den fylder mere på skærmen.

3. Lav et thumbnail billede til din video

 

Når en bruger går på opdagelse i SoMe content, er thumbnail billedet (Youtube) eller de første sekunder af videoen (Facebook, Instagram mv.) deres første møde med indholdet. På få sekunder vurderer brugerne, om indholdet er relevant for dem. Et billede, der skiller sig ud fra mængden, er en god idé at bruge som thumbnail. Billeder af mennesker, dyr eller mad egner sig særdeles godt som thumbnail. Det er også en god idé at tilføje en tekst i thumbnailen med en skrifttype, der er neutral, stor og let-læselig.

4. Formulér en fængende og relevant overskrift 

Efter brugerne har kigget på thumbnailen og dannet sig en forventning til indholdet, kigger de på overskriften for at validere, om indholdet virkelig kunne være relevant for dem. En god overskrift kommer direkte til pointen og har nøgleord integreret for SEO formål. Overskriften kan med fordel indeholde spørgsmål eller tal, fordi det ofte inviterer til et klik for at finde svaret. 

5. Brug en call-to-action

Når du har fanget og fastholdt modtagerens interesse, skal du konvertere interessen til en handling. Lad være med at slutte videoen af med “Tak fordi du så med”. Rund istedet videoen af med “Se med i næste uge, når…” eller “Få mere information på vores side”. 

Eksempler på low-budget video produktioner

 Alle videoer i denne collage er produceret af CPH digital til budgetter mellem 5.000-100.000 kroner.

Overvejer du video til din kampagne?

Book gratis rådgivning med vores video specialist og hør mere om dine muligheder