MARKETING |
3 min. læsetid
af Christian Bo Christensen
Certificeret HubSpot Solutions Partner & Inbound Marketing certificeret

Hvad koster en videoproduktion?

aug 14, 2019 | Video

af Christian Bo Christensen
Certificeret HubSpot Solutions Partner & Inbound Marketing certificeret

Mange har svært ved at finde konkrete priser på, hvad videoer koster at få produceret. Et estimeret budget på en videoproduktion afhænger af mange ting. Inden man indhenter et tilbud, kan det derfor være nyttigt at kende de faktorer, der påvirker produktionens omkostninger betydeligt.

 

#1: Lokationer

Er det vigtigt, om videoen er optaget flere forskellige steder eller ét helt specifikt sted? Det koster mange timers tilrettelæggelse, transport og klargøring at skulle optage på flere forskellige lokationer. Skruer du ned for antallet af lokationer, kan du skrue ned for budgettet. Den budgetvenlige løsning er derfor at optage på så få og så billige lokationer, som muligt. 

 

#2: Medvirkende

Hvem bruger du som medvirkende/statister i din video? Medvirkende kan være dyre at anvende, så jo flere frivillige kræfter, du kan gøre brug af, desto mere kan du holde budgettet nede.

 

#3: Animationer og special effects

Kræver videoen mange effekter eller animationer? Redigeringen er den tidstunge del af produktionen, og visuelle effekter tager tid at lave. Så jo færre animationer og special effects, desto færre timer kan du forvente at skulle afsætte til postproduktionen. 

 

#4: Antal og varighed

Ønsker du ikke at gå på kompromis med ovenstående faktorer, så er en alternativ mulighed at reducere antallet af videoer eller at reducere den enkelte videos varighed. Lad os antage at du skal have produceret 10 videoer á 1 minuts varighed til dine SoMe kanaler, der nødvendigvis kræver flere lokationer, flere medvirkende og en række animationer og effekter. I så fald kan du skære ned på budgettet ved enten at gøre hver enkelt video kortere eller ved at skære ned på antallet af videoer, da der i begge tilfælde ville kunne spares arbejdstimer i postproduktionen.

 

#5: Eksempel på en videoproduktion

Se vores case for Izumi her, og læs om kundens udfordring, løsningen og resultatet.

 

LAD OS KOMME IGANG

Er du klar til at gøre en forskel?