VIDEO MARKETING |
8 min. læsetid
af Lasse Holmlund
Videograf og grafisk designer

8 gode grunde til at bruge video marketing

okt 29, 2019 | Konverteringer, Marketing, Video

af Lasse Holmlund
Videograf og grafisk designer

Der er de seneste år blev spået om, hvor stort og vigtigt et redskab video ville blive inden for content marketing. Fremtiden er allerede ankommet. 2019 har været et revolutionerende år for online video formatet, og stadigt flere virksomheder begynder at inkorporere video i deres marketing strategi. Er du stadig ikke overbevist, så får du her 8 grunde til at bruge video i din markedsføring. 

 

#1: Video booster konverteringsraten

Først og fremmest: video sælger! En produktvideo til din landingside kan øge din konverteringsrate gevaldigt. Faktisk kan video i alle stadier i købsrejsen fremme salg. Hvordan? – Fordi du tilvejebringer relevant information, der matcher modtagerens specifikke informationsbehov, og modtageren vil hellere se en video end at læse om produktet.

Når man tænker over det, er det egentligt ikke så stor en overraskelse, da synet er vores mest dominerende sans. De fleste informationer, hjernen bearbejder, er visuelle. Så hvis statiske billeder kan booste engagementet markant, så forestil dig hvad levende billede kan gøre for din forretning.

 

#2: Video øger din ROI

Selvom videoproduktion ikke er den billigste eller hurtigste form for markedsføring, så betaler det sig at investere i. Software til videoredigering bliver dog bedre og billigere og selv din smartphone kan optage temmelig gode videoer. 

Endnu en god nyhed er, at din video ikke behøver være en Hollywood produktion for at have en effekt. Det er indholdet af din video, der betyder noget. De videoer med ringest impact er dem, hvor budskabet ikke slår igennem. Low-quality videoer kan have langt større production value end en video, der mangler indhold. For at male et billede kan man sige, at video er ligesom pizza – selv når den er dårlig, er den stadig bedre end så meget andet!

Did you know more than 50% of consumers prefer video content over other forms of content like emails, social, and blogs?

Hubspot Video Marketing Statistics

 #3: Video skaber tillid

Tillid er fundamentet for konverteringer og salg. Hele idéen med content marketing er at skabe tillid og langvarige relationer. Stop med at sælge dig selv og lad i stedet forbrugerne komme til dig ved at give dem relevant og brugbar information.

Nogle forbrugere vil være skeptiske overfor at købe dit produkt eller dine ydelser online, fordi de frygter at blive snydt. Med effektive marketing videoer præsenterer du dine produkter og ydelser i øjenhøjde, der gør forbrugerne mere trygge ved at købe. 

 #4: Google elsker videoer

Det er 53 gange mere sandsynligt at finde dig øverst i Googles søgeresultater, hvis du har video embedded på din webside (moovly.com). Efter Google er blevet ejer af Youtube, har det påvirket rangeringen i søgeresultaterne, om man bruger videoer eller ej. Det betyder helt lavpraktisk, at Google markerer din webside som værende relevant, hvis den indeholder video!

Vær opmærksom på at optimere dine Youtube videoer til SEO. Lav fængende overskrifter og relevante beskrivelser. Tilføj et link til din webside, produkter og ydelser. På den måde giver du dine potentielle kunder en vej hen til næste skridt i deres købsrejse.

#5: Video appellerer til mobilbrugere

Video og mobiler går hånd i hånd. Youtube rapporterer, at mobil video forbruget vokser 100% hvert år. Google fortæller os i øvrigt, at smartphone brugere – til forskel fra TV seere og desktop brugere – er dobbelt så tilbøjelige til at føle en personlig forbindelse til brands, der har video content eller video ads.

#6: Video marketing kan forklare det hele

Er du ved at lancere et nyt produkt eller udbyde en ny ydelse? Lav en video om, hvordan produktet/ydelsen kommer forbrugeren til gode. Indhold, der ikke bare forklarer – men som skaber værdi, har den bedste gennemslagskraft. Og forbrugerne vil gerne lære dit produkt at kende, hvis det bliver formidlet på en måde, der skaber værdi for dem. 98% af forbrugerne siger, at de har set en video for at lære mere om et produkt eller en ydelse (Wyzowl). 

#7: Video engagerer selv de mest dovne forbrugere

Video er et effektivt værktøj til læring, men det er også utroligt nemt at percipere. I dagens medielandskab tager forbrugeren sig ikke tid til at læse lange produktbeskrivelser eller at grave ned i dyb research. Den moderne forbruger vil se produktet i brug i virkeligheden.

Det kræver ikke megen tankevirksomhed at opfatte videoer og fange deres budskaber, og det gør videoen let fordøjelig – selv overfor den mest uengagerede forbruger. 

#8: Video fører til social shares

I en social media kontekst må marketing medarbejderen huske på, at folk deler følelser – ikke fakta. 76% siger, at de ville dele en brandet video, hvis den var underholdende (Wyzowl). Så skab sjove eller rørende videoer, der fører til social shares. Delinger øger trafikken til din webside, og så kan du tage over derfra. 

LAD OS KOMME IGANG

Er du klar til at gøre en forskel?