VIDEOPRODUKTION |
2 min. læsetid
af Lasse Holmlund
Videograf og grafisk designer

3 spørgsmål du bør stille dig selv inden du laver din næste video

feb 28, 2020 | Konverteringer, Marketing, Video

af Lasse Holmlund
Videograf og grafisk designer

Inden du kaster dig over produktionen af din næste video, bør du have 3 aspekter for øje: formålet, indholdet og brugskonteksten.

 

1. Formålet: Hvilken type video passer til mit budskab?

Når du laver video content, er det vigtigt at spørge dig selv: “Hvad er formålet med denne video?”. Er den til for at skabe opmærksomhed omkring dit brand? Er den til for at engagere dine eksisterende følgere og få dem til at overveje dit produkt/tilbud/ydelse? Eller er den til for at underholde og pleje din målgruppe og forvandle dem til supportere eller ambassadører af dit brand? Overvej nøje hvilket formål din video tjener. 

2. Indholdet: Hvad får brugerne ud af at se min video?

Det er alfa omega, at du kender din målgruppe, så du kan lave indhold, der er værdifuldt for lige netop dem. Du bør derfor overveje, hvad deres informationsbehov er. Har de behov for at lære dit produkt at kende? Har de behov for at sammenligne dit produkt med andre lignende produkter på markedet? Når du kender din målgruppe, kan du tilrettelægge og producere indhold, der hjælper dem bedst muligt med at løse de udfordringer, de står med

3. Brugskonteksten: På hvilke sociale medier skal min video bruges?

Brugskonteksten har betydning for, hvordan du skal optage din video, om den skal bruges til Facebook, Linkedin, Instagram eller Youtube. Du skal nemlig tilpasse videoens varighed og format til den platform, som den skal køre på. På Youtube lægges din video for eksempel op i horisontalt/liggende format og kan have en ubegrænset varighed. På f.eks. Instagram skal videoen derimod være i et mere vertikalt format, da brugerne ser indholdet på mobilen. Her bør videoen desuden holde sig inden for en varighed på 60 sekunder. 

 

Det giver altså ikke mening at optage en 5 minutter lang video i liggende format, hvis den skal bruges på Instagram.

Vil du lave bedre videoer til online?

Vi har lavet en gratis guide med tips til videoer på sociale medier. 

Download 5 gratis video tips

LAD OS KOMME IGANG

Er du klar til at gøre en forskel?